Du behöver
- 600 g oxfilé
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 4 msk olivolja
- 4 msk crèma di balsamico
- knipplök
- Parmesan
- färsk timjan
Potatissallad
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 dl crème fraîche
rödlök
2 msk färsk dragon
flingsalt och svartpeppar
150 g körsbärstomater
140 g feferoni
170 g rucola
Gör så här
Lägg potatisarna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Salta. Rör ihop crème fraiche, rödlök och dragon. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner i potatis och grönsakerna innan servering.
Putsa oxfilén, salta och peppra. Grilla runt om så köttet får ordentligt med färg. Flytta till indirekt glöd och lägg på lock. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila 10 minuter och skär i 2 cm tjocka skivor. Blanda olja och crema di balsamico med lök och skeda över köttet. Strö över flagad parmesan och garnera ev med timjan.