Helgrillad oxfilé med rostad potatissallad

Du behöver 600 g oxfilé 1 msk flingsalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 4 msk olivolja 4 msk crèma di balsamico knipplök Parmesan färsk timjan Potatissallad...

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk crèma di balsamico
  • knipplök
  • Parmesan
  • färsk timjan

Potatissallad

1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
2 dl crème fraîche
rödlök
2 msk färsk dragon
flingsalt och svartpeppar
150 g körsbärstomater
140 g feferoni
170 g rucola

Gör så här

1

Lägg potatisarna på en plåt och ringla över olja. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Salta. Rör ihop crème fraiche, rödlök och dragon. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner i potatis och grönsakerna innan servering.

2

Putsa oxfilén, salta och peppra. Grilla runt om så köttet får ordentligt med färg. Flytta till indirekt glöd och lägg på lock. Grilla till en innertemperatur på 58°. Låt vila 10 minuter och skär i 2 cm tjocka skivor. Blanda olja och crema di balsamico med lök och skeda över köttet. Strö över flagad parmesan och garnera ev med timjan.

Scroll to Top