RECEPT FRÅN HJ

Helgrillad entrecôte med chilimarmelad

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 600 g entrecote i bit
  • flingsalt och peppar
  • Chilimarmelad:

  • 4 dl rörsocker
  • 5 st skivade röda chilifrukter
  • 5 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 st liten hackad rödlök
  • 2 msk färsk ingefära finhackad
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk fisksås
  • 4 st majskolvar

Gör så här

1

Gnid in köttbiten med flingsalt och peppar. Grilla köttet runt om till fin stekyta. Flytta köttbiten till indirekt grillvärme under lock och grilla ytterligare ca 20 minuter, till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skärs upp.

2

Grilla majsen runt om ca 10 minuter.

3

Lägg alla ingredienser till marmeladen i en kastrull. Koka upp och sjud ca 15 minuter. Späd ev med lite vatten om marmeladen känns för tjock.


Recept