RECEPT FRÅN HJ

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 1 st spetskål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st citron
  • 4 st rödingfiléer med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Pepparrots- och dillsås:

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk pepparrot finriven, färsk
  • salt

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten. Blanda gräddfil med dill och pepparrot, smaka av med salt. Skär kålen i klyftor genom roten. Grilla kålen varsamt tills den är lite mjuk med fin färg. Ta av kålen från grillen, pensla med olja och salta. Grilla citronen på snittsidan till fin färg.

2

Salta fisken och pensla skinnsidan med olja. Grilla med skinnsidan nedåt 5–7 minuter under lock. Låt fisken ligga still på gallret under hela grilltiden. Servera rödingen med nykokt färskpotatis, grillad spetskål, pepparrots- och dillsås och grillad citron.


Recept