Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Du behöver 600 g fläskkarré 1 msk finriven färsk ingefära rivna vitlöksklyftor 0.5 tsk salt 2 dl cashewnötter lime 2 msk rapsolja 300 g finstrimlad...

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • rivna vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl cashewnötter
  • lime
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g finstrimlad vitkål
  • 200 g grovriven morot
  • 1 kruka hackad färsk koriander

Gör så här

1

Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm. Rör ihop ingredienserna till glazen. Blanda köttet med hälften av glazen och spara resten till salladen. Grilla kuberna runt om ca 10 minuter.

2

Rosta nötterna i en torr het panna 2–3 minuter. Blanda den sparade glazen med limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Vänd ner vitkål, morot, nötter och koriander.

Scroll to Top