Grekiska spett med potatissallad, oliver och persilja

Du behöver 500 g nötfärs 150 g fetaost ägg rivna vitlöksklyftor 1 msk torkad oregano 0.5 tsk salt potatissallad 800 g potatis 1 dl olivolja...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 150 g fetaost
  • ägg
  • rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • potatissallad
  • 800 g potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver
  • 250 g delade cocktailtomater
  • strimlad rödlök
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till färsen till en jämn smet. Krama fast färsblandningen på åtta grillspett. Träspett bör blöt läggas ca 30 minuter innan de ska användas. Grilla runt om ca 10 minuter.

2

Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 minuter. Mixa olja, persilja och vitlök med en stav mixer. Vänd ihop potatisen med örtolja, oliver, tomater och rödlök. Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Scroll to Top