Gratinerad hummer

Du behöver 2 st hummer kokta och frysta 2 st schalottenlökar 8 st champinjoner 1 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 2.5 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 2 st hummer kokta och frysta
  • 2 st schalottenlökar
  • 8 st champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st äggulor
  • salt peppar
  • 1 dl prästost riven

Servera med:

sallad
körsbärstomater
citronklyftor
bröd

Ugn: 250°

Gör så här

1
Tina humrarna och dela dem på längden. Sätt knivspetsen bakom ögonen och skär framåt. Vänd hummern och skär mot stjärten, så att det blir två halvor.

2
Ta bort magsäcken som sitter bakom huvudet och den svarta tarmen. Knäck klorna och plocka ut köttet. Hacka köttet i mindre bitar.

3
Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs lök och svamp i en kastrull med smör, tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och späd med grädde och vin. Koka i 5 minuter. Rör i äggulor och smaka av med salt och peppar.

4
Blanda i hummerköttet och ost, och fördela i skalen. Gratinera i 8–10 minuter. Servera med sallad, tomater, citronklyfta och bröd.

Scroll to Top