Du behöver
- 2 st hummer kokta och frysta
- 2 st schalottenlökar
- 8 st champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- 2 st äggulor
- salt peppar
- 1 dl prästost riven
Servera med:
sallad
körsbärstomater
citronklyftor
bröd
Ugn: 250°
Gör så här
1
Tina humrarna och dela dem på längden. Sätt knivspetsen bakom ögonen och skär framåt. Vänd hummern och skär mot stjärten, så att det blir två halvor.
2
Ta bort magsäcken som sitter bakom huvudet och den svarta tarmen. Knäck klorna och plocka ut köttet. Hacka köttet i mindre bitar.
3
Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs lök och svamp i en kastrull med smör, tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och späd med grädde och vin. Koka i 5 minuter. Rör i äggulor och smaka av med salt och peppar.
4
Blanda i hummerköttet och ost, och fördela i skalen. Gratinera i 8–10 minuter. Servera med sallad, tomater, citronklyfta och bröd.