RECEPT FRÅN HJ

Glutenfri paj med paprika och chèvre

God, glutenfri och snabblagad är pajen med chèvre och rostad paprika. Tycker du inte att chèvre är en hit kan du byta ut den mot till exempel fetaost eller uteslutas helt.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyld glutenfri smördeg
  • Fyllning

  • 1 st rödlök
  • 3 st rostade paprikor på burk
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 6 st strimlade torkade aprikoser
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl riven parmesanost
  • 7 skiva chèvre
  • 4 msk flytande honung
  • Garnering

  • strimlade torkade aprikoser
  • rosmarin
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Skala och finhacka löken. Dela paprikorna i bitar. Dela tomaterna.

2

Hetta upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Tillsätt paprika, tomater, aprikoser, rosmarin och kryddor. Låt allt bli varmt. Fräs blankt och smidigt i 3–5 minuter.

3

Tryck ut smördegen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna med sax. Nagga botten och kanter med en gaffel.

4

Fördela den rivna osten i botten på pajskalet. Lägg på grönsaksröran. Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

5

Ta ut och lägg på chèvren. Ringla över honung. Grädda i 6–8 minuter eller tills pajen fått fin färg.

6

Garnering: Toppa pajen med aprikoser och rosmarin.


Recept