Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl mjölk
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
100 g blåbär
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad, Hackad
Garnering
blåbär
vit choklad
Ugn: 225°
Gör så här
Fyllning: Mosa blåbären lätt. Koka upp grädde och blåbär. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt stå i kylen över natten.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 8 minuter. Vänd först ner mjölk, sedan mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Blanda.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter.
Vänd upp bottnen på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under plåten.
Vispa fyllningen fast och bred 2/3 över bottnen. Rulla ihop och spritsa resten på rulltårtan.
Garnering: Garnera med blåbär och hyvlad choklad.
Vår ljuvliga rulltårta med blåbär och vit choklad är dessutom glutenfri. Fyllningen görs dagen innan för att bli tjock och fast. Sedan bakar du snabbt en festlig rulltårta!