Gabriels tartar på regnbåge

Tartar kan många vara känsliga för. Är du en av dem så är jag övertygad om att den här kommer få dig att omvärdera dina tankar kring tartar. Du kan även göra den med viltkött eller nötkött.

Du behöver

  • 400 g regnbåge
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk finhackad röd chili salt
  • nymalen peppar

Sojamajonnäs

2 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 dl neutral olja
2 msk soja
nymalen peppar och salt

Tillbehör

3 st fasta potatisar
1 dl kapris
picklad rödlök
krasse
3 dl neutral olja

Gör så här

1

Skär ner regnbågen väldigt fint. Blanda sesamolja, fisksås, rapsolja och chili med fisken. Smaka av med salt och peppar. Håll fisken väl kyld fram till servering.

2

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en skål. Droppa i oljan försiktigt samtidigt som du vispar kraftigt. När all olja är monterad tillsätter du sojan. Smaka av med peppar och eventuellt med salt.

3

Skär potatisen i millimeterstora strimlor. Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisen tills den fått fin färg och låt den rinna av på hushållspapper. Salta. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den tills den öppnar sig och får en krispig yta. Låt även den rinna av på hushållspapper. Servera tartaren med potatis, sojamajonnäs, picklad rödlök och krasse.

Scroll to Top