Fylld kycklingfilé med gnocchisallad och pestokräm

Baconlindad kycklingfilé med färskostfyllning – vilken vårmiddag! Servera med ljummen pastasallad och en enkel pestokräm.

2 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 50 g färskost med vitlök och örter
  • 2 soltorkade tomater
  • 4 basilikablad
  • 4 skivor bacon, ca 70 gram
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Pestokräm

2 dl crème fraîche
½ dl grön pesto

Gnocchisallad

50 g flagad mandel
1 kruka färsk basilika
1 ½ dl riven parmesanost
½ dl olivolja
½ dl vatten
500 g gnocchi
250 g plommontomater
100 g sockerärtor
100 g grön sparris
1 ½ dl småbladig sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filéerna. Bred ut färskosten i fickan. Strimla de soltorkade tomaterna. Fördela på osten tillsammans med basilikablad.

2

Linda baconskivor runt kycklingen. Salta och peppra runt om. Bryn ­kycklingen runt om tills den fått fin färg.

3

Flytta över filéerna till en smord eldfast form. Stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.

4

Pestokräm: Blanda ingredienserna. Förvara svalt fram till servering.

5

Gnocchisallad: Mixa mandel, basilikablad, parmesan, olivolja och vatten, gärna i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.

6

Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.

7

Halvera tomaterna. Ansa sockerärtorna och koka dem i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola genast av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

8

Bryt av basen på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.

9

Blanda gnocchin med mandelkrämen. Blanda med övriga ingredienser. Låt allt bli varmt i en stekpanna.

10

Skiva kycklingen. Fördela salladen på två tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med pestokrämen och ev några basilkablad.

Scroll to Top