RECEPT FRÅN HJ

Fruktsallad med smördegsstjärna

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 1 st physalis 100 g
  • 2 st apelsiner
  • 4 st kiwi
  • 250 g mango fryst
  • 20 st vindruvor
  • 1 st granatäpple
  • 4 st smördegsplattor djupfrysta
  • 1 st ägg
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk kanel
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Plocka bort bladen på physalisen och dela den på mitten. Skala apelsinerna med kniv så det vita kommer bort. Skär i bitar.
2
Skala och dela kiwin i bitar. Tina mangon och dela vindruvorna på mitten.
3
Blanda all frukten med granatäpplekärnor. Tina smördegen i 30 minuter. Kavla ut till dubbel bredd.
4
Ta ut stjärnor med mått och pensla med uppvispat ägg. Strö på socker och kanel och grädda i 5 minuter. Servera fruktsalladen i glas och garnera med kaka.

Recept