Du behöver
- 2 dl apelsin- och ananas-juice
- 4 msk honung
- 3 st stjärnanis hela
- 1 krm kardemumma malen
- 1 st melon
- 8 st plommon
- 2 st kiwifrukter
- 0.5 l hallon
Topping:
2 dl vispgrädde
2 dl kesella vanilj
3.5 st passionsfrukt
Det här behövs:
Gör så här
1
Häll juicen i en kastrull med honung, stjärnanis och kardemumma. Låt det koka upp och koka ca 1 minut. Låt lagen kallna.
2
Skala och kärna ur melonen. Skär den i tärningar. Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Skala kiwin och skär dem i mindre bitar.
3
Blanda samman frukten med hallonen. Häll den kalla lagen över frukt och bär. Låt stå kallt ca 30 minuter.
4
Vispa grädden och rör samman med vaniljkesella. Fördela fruktsalladen i ca 12 portionsglas. Toppa med vaniljkesellan.
5
Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Fördela innehållet över vaniljkesellan.