Fläskfilé med krispig örttopping

Du behöver 600 g fläskfilé 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar Krispig örttopping 4 dl gårdagens bröd i små tärningar 1 dl plockade persiljeblad...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar

Krispig örttopping

4 dl gårdagens bröd i små tärningar
1 dl plockade persiljeblad
.5 dl plockade basilikablad
pressade vitlöksklyftor
finrivet skal av 1 citron
100 g riven parmesanost
0.5 dl olivolja

Gör så här

1

Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.

2

Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.

3

Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd och örtkrispet.

Scroll to Top