Flädergravad lax serverad med syrade rabarber

Du behöver 800 g kallrökt lax 1 dl koncentrerad flädersaft 3 msk salt 1 st knippe dill 1 msk hela svartpepparkorn 1 st klase fläderblommor...

Du behöver

  • 800 g kallrökt lax
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 3 msk salt
  • 1 st knippe dill
  • 1 msk hela svartpepparkorn
  • 1 st klase fläderblommor

Gör så här

1

Krossa svartpepparkornen i en mortel och blanda samman med salt, flädersaft och fläderblommor från klasen.

2

Massera in blandningen på den kallrökta laxen och placera laxen i en plastpåse.

3

Placera påsen på ett fat i kylskåpet och låt grava i ca 1 1/2–2 dygn. Tag fram och skär i skivor.

4

Vid serveringen garnera gärna med fläderblommor. Servera med färskpotatis, sallad och vispat brynt smör.

Scroll to Top