RECEPT FRÅN HJ

Fiskgratäng med krispigt ­frö- och osttäcke

Av . Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 skiva vitt bröd
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g grana padano finriven
  • 1 st liten citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g fryst alaska pollock
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp

  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 msk smör
  • salt
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala potatisen och koka i saltat vatten. Tillsätt linserna de sista 10 min.

2

Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.

3

Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.

4

Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra ­citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.


Recept