Emmas marängbakelser

Du behöver 6 st äggvitor 4.5 dl strösocker 50 g mörk choklad Limefrosting: 125 g smör 4 dl florsocker 200 g färskost t ex Philadelphiaost...

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 4.5 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad

Limefrosting:

125 g smör
4 dl florsocker
200 g färskost t ex Philadelphiaost
1 st lime skal och 1 msk pressad saft

Garnera med:

körsbär

Ugn: 125°

Gör så här

1

Blanda äggvitor och socker i en stor skål. Ställ skålen över hett vattenbad och vispa tills marängern har en temperatur på 55–60°. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den är kall.

2

Smält chokladen över vattenbad och vänd försiktigt ner den i marängen. Klicka ut marängen till 24 små bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda tills marängerna är torra, ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärmen.

3

Limefrosting: Vispa rumsvarmt smör mjukt. Tillsätt florsocker, färskost, limeskal och -saft. Lägg ihop marängerna med frosting emellan och ovanpå. Garnera med bär.

Scroll to Top