Du behöver
- 6 st äggvitor
- 4.5 dl strösocker
- 50 g mörk choklad
Limefrosting:
125 g smör
4 dl florsocker
200 g färskost t ex Philadelphiaost
1 st lime skal och 1 msk pressad saft
Garnera med:
körsbär
Ugn: 125°
Gör så här
Blanda äggvitor och socker i en stor skål. Ställ skålen över hett vattenbad och vispa tills marängern har en temperatur på 55–60°. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den är kall.
Smält chokladen över vattenbad och vänd försiktigt ner den i marängen. Klicka ut marängen till 24 små bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda tills marängerna är torra, ca 45 minuter. Stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärmen.
Limefrosting: Vispa rumsvarmt smör mjukt. Tillsätt florsocker, färskost, limeskal och -saft. Lägg ihop marängerna med frosting emellan och ovanpå. Garnera med bär.