10 stycken
Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl socker
- 2 ägg
- 1 dl solrosolja
- 5 dl mjölk
Bärgrädde
½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
3 msk svartvinbärssylt eller annan bärsylt
Topping
svartvinbärspulver
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.
2
Tillsätt ägg och olja. Vispa eller mixa samman smeten. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet.
3
Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.
4
Bärgrädde: Vispa grädden fluffig och rör ner florsocker och sylt.
5
Servera våfflorna med grädden. Toppa med svartvinbärspulver.