Dessertvåfflor med bärgrädde

Bjud på frasiga våfflor med lite syrlig bärgrädde till efterrätt. Fräscht, enkelt och gott!

10 stycken

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 5 dl mjölk

Bärgrädde

½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
3 msk svartvinbärssylt eller annan bärsylt

Topping

svartvinbärspulver

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.

2

Tillsätt ägg och olja. Vispa eller mixa samman smeten. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Bärgrädde: Vispa grädden fluffig och rör ner florsocker och sylt.

5

Servera våfflorna med grädden. Toppa med svartvinbärspulver.

Scroll to Top