RECEPT FRÅN HJ

Dessertvåfflor med bärgrädde

Dessertvåfflor med sötsyrlig bärgrädde.

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
10 stycken

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 5 dl mjölk
  • Bärgrädde

  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk svartvinbärssylt
  • Topping

  • svartvinbärspulver

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vaniljsocker och socker.

2

Tillsätt ägg och olja. Vispa eller mixa samman smeten. Häll i mjölken och vispa till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Bärgrädde: Vispa grädden fluffig och rör ner florsocker och sylt.

5

Servera våfflorna med grädden. Toppa med svartvinbärspulver.


Recept