30 stycken
Du behöver
Botten
500 g mandelmassa
2 äggvitor
½ dl strösocker
Smörkräm
100 g mjölkchoklad
300 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 dubbeldaim
Garnera med
200 g mörk choklad
1 tsk rapsolja
eventuellt 1 dubbeldaim
Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan. Vispa den smidig med äggvita och socker. Bred ut den i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Låt bottnen svalna och lossa den från pappret. Lägg den på ett nytt bakplåtspapper.
Smält chokladen till smörkrämen över vattenbad. Vispa smör, florsocker och kakao fluffigt. Rör ner avsvalnad choklad och finhackad Daim.
Bred krämen över bottnen och låt stå i kylen i 30 minuter. Smält choklad och rapsolja över vattenbad.
Bred chokladen över kakan och låt halvstelna. Strö eventuellt grovhackad Daim över chokladen. Skär kakan i rutor och låt chokladen stelna helt.