RECEPT FRÅN HJ

Daimbiskvier i långpanna

Ett praktiskt och enkelt sätt att baka många bi-skvier. Tänk bara på att skära dem i bitar innan chokladen stelnat för mycket, annars trycks smörkrämen ut.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken

Du behöver

    Botten

  • 500 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • Smörkräm

  • 100 g mjölkchoklad
  • 300 g smör rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 st dubbeldaim
  • Garnera med

  • 200 g mörk choklad
  • 1 tsk rapsolja
  • eventuellt 1 Dubbeldaim
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan. Vispa den smidig med äggvita och socker. Bred ut den i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

2

Låt bottnen svalna och lossa den från pappret. Lägg den på ett nytt bakplåtspapper.

3

Smält chokladen till smörkrämen över vattenbad. Vispa smör, florsocker och kakao fluffigt. Rör ner avsvalnad choklad och finhackad Daim.

4

Bred krämen över bottnen och låt stå i kylen i 30 minuter. Smält choklad och rapsolja över vattenbad.

5

Bred chokladen över kakan och låt halvstelna. Strö eventuellt grovhackad Daim över chokladen. Skär kakan i rutor och låt chokladen stelna helt.


Recept