Daimbiskvier i långpanna

Ett praktiskt och enkelt sätt att baka många biskvier. Tänk bara på att skära dem i bitar innan chokladen stelnat för mycket, annars trycks smörkrämen ut.

30 stycken

Du behöver

Botten

500 g mandelmassa
2 äggvitor
½ dl strösocker

Smörkräm

100 g mjölkchoklad
300 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 dubbeldaim

Garnera med

200 g mörk choklad
1 tsk rapsolja
eventuellt 1 dubbeldaim

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan. Vispa den smidig med äggvita och socker. Bred ut den i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

2

Låt bottnen svalna och lossa den från pappret. Lägg den på ett nytt bakplåtspapper.

3

Smält chokladen till smörkrämen över vattenbad. Vispa smör, florsocker och kakao fluffigt. Rör ner avsvalnad choklad och finhackad Daim.

4

Bred krämen över bottnen och låt stå i kylen i 30 minuter. Smält choklad och rapsolja över vattenbad.

5

Bred chokladen över kakan och låt halvstelna. Strö eventuellt grovhackad Daim över chokladen. Skär kakan i rutor och låt chokladen stelna helt.

Scroll to Top