Du behöver
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl kakao
- 1 msk mjölk
Fyllning
75 g mjölkchoklad
2 st äggvitor
1 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
50 g karamelliserad mjölk
Kanderade nötter
1 dl strösocker
1 dl nötter
Garnera med
kanderade nötter
karamelliserad mjölk
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten. Vänd i mjölk.
Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Blanda äggvitor och socker i en skål och värm över vattenbad under lätt vispning tills sockret lösts upp, ca 55°.
Ta skålen från vattenbadet och vispa med elvisp till en styv och sval maräng.
Tillsätt smöret i mindre bitar under vispning. Vispa sist i smält cho-klad och karamelliserad mjölk.
Bred krämen över bottnen och rulla ihop.
Kanderade nötter: Smält sockret i en stekpanna på medelvärme utan att röra. Rör i mandel och nötter och blanda väl.
Häll upp på bakplåtspapper och sära lite på nötterna. Låt stelna. Bryt i bitar.
Garnering: Garnera med kanderade nötter, karamelliserad mjölk och flingsalt.