RECEPT FRÅN HJ

Chokladrulle med kolakräm

En riktigt festlig rulltårta toppad med karamelliserade nötter.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning

  • 75 g mjölkchoklad
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 50 g karamelliserad mjölk
  • Kanderade nötter

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl nötter
  • Garnera med

  • kanderade nötter
  • karamelliserad mjölk
  • flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten. Vänd i mjölk.

2

Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

4

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Blanda äggvitor och socker i en skål och värm över vattenbad under lätt vispning tills sockret lösts upp, ca 55°.

5

Ta skålen från vattenbadet och vispa med ­elvisp till en styv och sval maräng.

6

Tillsätt smöret i mindre bitar under vispning. Vispa sist i smält cho-klad och karamelliserad mjölk.

7

Bred krämen över bottnen och rulla ihop.

8

Kanderade nötter: Smält sockret i en stekpanna på medelvärme utan att röra. Rör i mandel och nötter och blanda väl.

9

Häll upp på bakplåtspapper och sära lite på nötterna. Låt stelna. Bryt i bitar.

10

Garnering: Garnera med kanderade nötter, karamelliserad mjölk och flingsalt.


Recept