Chokladkola

Du behöver 25 g smör 2 msk kakao 1.5 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde ljus sirap 1 st salt knivsudd 0.5 tsk ättiksprit Gör så...

Du behöver

  • 25 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • ljus sirap
  • 1 st salt knivsudd
  • 0.5 tsk ättiksprit

Gör så här

1
Klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

2
Blanda kakao och socker och rör ner i smöret tillsammans med grädde, sirap, salt och ättika.

3
Koka ganska häftigt tills temperaturen är 122°. Häll upp i formen och låt kolan halvstelna. Klipp i bitar och låt stelna. Slå in kolan i smörpapper eller i cellofan.

Scroll to Top