Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad 70% kakao
- 4 st ägg
- 2.5 dl rörsocker
- 0.5 dl vinglögg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl ljusa russin
Glasyr:
50 g mörk choklad
50 g smör
Garnera med:
pumpakärnor
granatäppelkärnor
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen och glögg. Avsluta med mjölet som blandats med russinen.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna.
Glasyr: Smält choklad och smör på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Strö över pumpa- och granatäppelkärnor.