RECEPT FRÅN HJ

Chili con carne med kikärtor

Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st hel kanelstång
  • 500 g nötfärs
  • 300 g rotselleri
  • 6 st morötter
  • 400 g hela skalade tomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g kikärtor
  • 400 g röda kidneybönor
  • salt och peppar
  • Servera med

  • tunnbröd

Gör så här

1

Skala lök och vitlök, hacka dem fint. Värm upp oljan i en tjockbottnad gryta. Stek löken tills den blivit glansig. Tillsätt kajennpeppar, chiliflakes, spiskummin och kanelstång. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg.

2

Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med tomaterna. Lägg på locket och låt sjuda i 40 minuter.

3

Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem. Låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera rätten i skålar tillsammans med ugnsvärmt tunnbröd.


Recept