RECEPT FRÅN HJ

Chicken à la King

Med färdiggrillad kyckling går det snabbt och lätt.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st grillad kyckling liten
  • 100 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st röd paprika
  • matfett
  • 0.5 msk mjöl
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0.5 dl Milda mat extra
  • soja salt, peppar
  • 1 dl gröna ärter
  • Servera med:

  • kokt ris

Gör så här

1
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs svamp och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och Milda mat extra. Låt såsen koka under omrörning ca 3 minuter.
4
Smaka av med soja, salt och peppar. Tillsätt kyckling och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Bjud kokt ris till.

Kommentar:
Milda mat extra är gjord av mjölk, men rundar av som grädde. Den innehåller bara 4% fett.

Recept