RECEPT FRÅN HJ

Bourguignon med linser och rödbetor

Den burgundiska köttgrytan med svamp och rökt fläsk har inspirerat till den här mustiga köttfärssåsen.

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färska champinjoner
  • 150 g rökt sidfläsk i bit
  • smör
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g rotselleri
  • 200 g färska rödbetor
  • 300 g nötfärs
  • 3 dl vatten
  • 3 msk oxfond
  • 2 dl rödvin
  • 2 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl puylinser
  • salt och peppar
  • persilja
  • Servera med

  • potatismos

Gör så här

1

Dela champinjonerna och strimla fläsket. Fräs det i smör i en stekpanna.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna sellerin. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.

3

Fräs lök och selleri i smör i en gryta. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt vatten, fond, vin och kryddor. Koka under lock i ca 20 minuter.

4

Tillsätt champinjoner, rödbetor och linser i grytan. Fortsätt koka tills rödbetor och linser är mjuka, 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Strö över persiljan och servera med potatismos.


Recept