Fransk

  • Bourguignon med linser och rödbetor

    Den burgundiska köttgrytan med svamp och rökt fläsk har inspirerat till den här mustiga köttfärssåsen.

  • Bouillabaisse-risoni med räkor

    Du behöver 4 dl risoni 1 st liten fänkål 1 st gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 msk olivolja 0.5 g saffran 2…

  • Bourguignon med högrevsfärs

    Du behöver Gör så här Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen…

  • Böngryta provençale

    Du behöver Gör så här Hetta upp en gryta med olja. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i cirka 2…

  • Äppelcrêpes

    Du behöver Smet: 3 dl vetemjöl 2 msk rörsocker 1 krm salt 1 tsk vaniljpulver 5 dl standardmjölk ägg 25 g smält smör smör Fyllning:…

  • Crêpes med Nutella och banan

    Du behöver Smet: 3 dl vetemjöl 2 msk rörsocker 1 krm salt 1 tsk vaniljpulver 5 dl standardmjölk 4 st ägg 25 g smält smör…

  • Galette med getost och tapenade

    Du behöver 2 dl bovetemjöl 0.5 tsk salt 4 dl vatten 2 st ägg smör till stekning Fyllning: 2 dl tapenade hemgjord eller färdigköpt 12…

  • Galette med skinka och ägg

    Du behöver Smet: 2 dl bovetemjöl 0.5 tsk salt 4 dl vatten 2 st ägg smör till stekning Fyllning: 200 g skinka kokt eller rökt,…

  • Sydfransk ­lammfärspaj

    Du behöver Deg 3 dl mjöl 2 krm salt 150 g smör 1-2 msk kallt vatten Fyllning 300 g lammfärs 1 st gul lök 3…

  • Latmans coq au vin med fläskkotlett

    Du behöver 4 st fläskkotletter smör till stekning salt nymald peppar 150 g rökt sidfläsk 2 st vitlöksklyftor 200 g champinjoner 1 st morot 1.5…

  • Smakrik viltgryta på franskt vis!

    Här går det helt vilt till och vi gör vår franska gryta på viltkött! För att få lite extra sting får alla krydda sin portion med en smakrik pepparrotsaioli!
    Receptet är till 4-6 portioner.

  • Éclairer med mandelkräm

    Du behöver 100 g smör 1.5 dl vatten 1.5 dl mjölk 1 krm salt 1 tsk strösocker 3 dl vetemjöl 4 st ägg Mandelkräm: 3…

Scroll to Top