Galette med getost och tapenade

Du behöver 2 dl bovetemjöl 0.5 tsk salt 4 dl vatten 2 st ägg smör till stekning Fyllning: 2 dl tapenade hemgjord eller färdigköpt 12...

Du behöver

  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 st ägg
  • smör till stekning

Fyllning:

2 dl tapenade hemgjord eller färdigköpt
12 st coctailtomater halverade
8 dl babyspenat löst packad
2 msk olivolja
flingsalt och nymald peppar
200 g getost

Gör så här

1

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa slätt igen.

2

Låt smeten dra cirka 1 timme. Vispa upp smeten.

3

Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i cirka 1 dl smet. Vicka pannan så att smeten täcker pannan, och det blir en tunn pannkaka.

4

Stek galetten på båda sidor på medelstark värme.

5

Fyllning: Blanda tomater, spenat, olivolja, salt och peppar.

6

Bred tapenade på galetten. Fördela salladen över och strö på smulad ost.


Kommentar:
Sydfranska smaker med getost och den omtyckta olivröran tapenade. Vill man inte göra egen tapenade går det bra att köpa färdig.

Scroll to Top