Du behöver
- 200 g färska champinjoner
- 150 g rökt sidfläsk i bit
- smör
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 150 g rotselleri
- 200 g färska rödbetor
- 300 g nötfärs
- 3 dl vatten
- 3 msk oxfond
- 2 dl rödvin
- 2 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 1 dl puylinser
- salt och peppar
- persilja
Servera med
potatismos
Gör så här
1
Dela champinjonerna och strimla fläsket. Fräs det i smör i en stekpanna.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna sellerin. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
3
Fräs lök och selleri i smör i en gryta. Tillsätt färsen och fräs den smulig. Tillsätt vatten, fond, vin och kryddor. Koka under lock i ca 20 minuter.
4
Tillsätt champinjoner, rödbetor och linser i grytan. Fortsätt koka tills rödbetor och linser är mjuka, 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Strö över persiljan och servera med potatismos.