RECEPT FRÅN HJ

Bön- och quinoasallad med citrusvinägrett

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl quinoa tricolor
  • 2 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 st tetra bönmix 380 g
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st morot
  • 125 g broccolibuketter
  • 50 g rucolasallad
  • 50 g fetaost
  • 2 msk pumpakärnor
  • Vinägrett:

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skölj quinoan i en sil med kallt vatten. Koka upp vatten och salt och tillsätt quinoan. Låt den sjuda under lock, ca 15 minuter. Låt quinoan svalna. Skölj bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Skala och skär löken i smala klyftor. Skala och skär moroten i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka broccolibuketterna 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av i en sil.
3
Vinägrett: Blanda rapsolja, citronsaft, honung, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt quinoa, bönor, rödlök, morot, rucolasallad och vänd runt i skålen så att allt blandas. Fördela i portionsskålar. Smula fetaost över salladen. Rosta pumpakärnorna i torr het stekpanna tills de får färg och strö över salladen.

Recept