Du behöver

  • 1 st förpackning pizzadeg eller hemgjord
  • Ljus pizzasås

  • 2 st hackade gula lökar
  • 5 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Topping

  • 500 g blomkål
  • 150 g riven gruyèreost
  • grovmalen svartpeppar
  • salviablad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.

2

Ljus pizzasås: Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att de tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.

3

Topping: Skär blomkålen i tunna skivor. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

4

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviabladen hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.


Recept