Blåbärsglass med mascarpone

Du behöver 200 g blåbär 1 l naturell yoghurt 250 g mascarpone 2 dl florsocker Gör så här 1 Mosa hälften av blåbären med hjälp...

Du behöver

  • 200 g blåbär
  • 1 l naturell yoghurt
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl florsocker

Gör så här

1

Mosa hälften av blåbären med hjälp av en gaffel i en bunke.

2

Rör ner yoghurt och mascarpone i de mosade blåbären. Tillsätt resten av blåbären.

3

Klä en bakform (1 1/2 –2 l) eller plastbunke med plastfolie i botten och upp mot kanterna. Häll i glassmeten.

4

Täck med plastfolie och ställ in i kylen. Rör om med en gaffel ett par gånger. Låt tina i ca 15 minuter innan servering.


Kommentar:
Mascarpone gör glassen krämig och fantastiskt god! Den smakar allra bäst om den får tina lite innan servering.

Mascarpone är en italiensk färskost av ko med, fyllig och lite sötaktig smak. God i söta såser, cheesecakes och risotto.

Receptet är beräknat för 6-8 portioner.

Scroll to Top