Blåbärsbulle i plåt

Du behöver 150 g smör 5 dl mjölk 25 g jäst 1 krm salt 2 dl strösocker 1 msk mortlad kardemumma 11 dl vetemjöl Topping...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 krm salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk mortlad kardemumma
  • 11 dl vetemjöl

Topping

600 g tinade frusna blåbär
250 g grovriven mandelmassa
1 dl strösocker
.5 msk mortlad kardemumma
påse flagad mandel

Gör så här

1

Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Smula sönder jäst i en bunke och häll över det fingervarma degspadet. Häll i salt, socker och kardemumma och rör tills jäs-ten löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

2

Häll ut degen i en djup plåt med bakplåts-papper. Tryck ut degen med väl mjölade händer så att den fyller hela plåten.

3

Sila av överflödig vätska från blåbären och vänd runt med mandelmassa, socker och kardemumma. Fördela blåbären över degen och toppa med flagad mandeln. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Scroll to Top