Du behöver
- 2 msk ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 300 g köttfärs
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 2 msk smör eller margarin
Potatisstomp:
3 st potatis
2 st morötter
2 msk vispgrädde
Servera med:
sallad
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i en skål med vatten i 5 minuter. Rör i färs, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet. Forma till biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida.
2
Skala, dela och skiva löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar.
3
Potatisstomp: Skala potatis och morötter och dela dem i bitar. Koka dem mjuka och häll av vattnet. Ånga torrt och mosa dem lätt tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad till.