Bästa löksillen

Du behöver 2 st burk inläggningssill à 420 g Lag: 2 dl ättikssprit 12% 4 dl vatten 3 dl strösocker 1 msk kryddpeppar krossad 10...

Du behöver

  • 2 st burk inläggningssill à 420 g

Lag:

2 dl ättikssprit 12%
4 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk kryddpeppar krossad
10 cm purjolök
0.5 st rödlök
0.5 st gul lök
0.5 dl dill
2 st lagerblad

Gör så här

1
Lag: Koka upp ättikssprit, vatten och socker och låt kallna.

2
Skölj sillen väl i rinnande, kallt vatten och låt rinna av.

3
Skär sillen i bitar. Skiva purjolöken. Skala och skiva rödlök och gul lök. Varva sill, all lök, kryddpeppar och dill.

4
Lägg i lagerblad och häll på lagen. Låt stå kallt och dra i ett dygn.

Scroll to Top