Bärrutor med kokos

Långpannebak passar fint när det blir många på kalaset. Den här är extra saftig och god.

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 dl hallon och blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad och rör då och då så den inte blir för varm och hård.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokos. Rör ner i smeten tillsammans med smält choklad och mjölk.

3

Klä en form, 25×35 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i en formen. Strö över bär. Grädda i ca 35 minuter.

4

Låt kakan svalna och skär i rutor.

Scroll to Top