36 bitar
Du behöver
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl gräddfil
- 4 bananer, mogna
- 100 g mörk choklad
Kokosfrosting:
1 dl kokosolja
50 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kokosmjölk
kokoschips
Ugn: 175°
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner i smeten tillsammans med gräddfil. Mosa bananerna och hacka chokladen och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 30 minuter. Låt svalna.
Kokosfrosting: Vispa ihop kokosolja, rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kokosmjölk till en smet. Skär kakan i rutor. Bred, klicka eller spritsa på frosting och strö på kokoschips.