RECEPT FRÅN HJ

Baconlindad ­köttfärslimpa

Köttfärslimpan får smak av senap, basilika och soltorkade tomater och lindas sedan in i bacon för extra lyx. Servera med gräddsås och potatis.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 90 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 8 st soltorkade tomater strimlade
  • 0.5 st riven gul lök
  • 3 msk finhackad basilika
  • 2 pkt bacon á 140 gram
  • Gräddsås

  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev maizena
  • ev soja
  • Servering

  • kokt potatis
  • gräddsås
  • kokta grönsaker
  • saltgurka
  • Ugn: 250°, 175°

Gör så här

1

Blanda ströbröd, ­potatismjöl och mjölk. Låt svälla 10 minuter.

2

Vänd ner färs, ägg, kryddor, senap, tomater, lök och baslika och blanda.

3

Forma färsen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Linda baconskivor runt om.

4

Sänk ugnsvärmen till 175°. Stek strax under ugnens mitt i 1 timme.

5

Gräddsås: . Koka samman vatten, fond och grädde. Smaksätt med smör, salt och peppar. Red med maizena om du vill ha en tjockare sås. Tillsätt ev lite soja.

6

Servering: Servera med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och saltgurka.


Recept