4 stycken
Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1 ½ dl mjölk
- 600 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ½ msk dijonsenap
- 8 soltorkade tomater strimlade
- ½ riven gul lök
- 3 msk finhackad basilika
- 2 paket bacon á 140 gram
Gräddsås
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev maizena
ev soja
Servering
kokt potatis
gräddsås
kokta grönsaker
saltgurka
Ugn: 250°, 175°
Gör så här
Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt svälla 10 minuter.
Vänd ner färs, ägg, kryddor, senap, tomater, lök och baslika och blanda.
Forma färsen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Linda baconskivor runt om.
Sänk ugnsvärmen till 175°. Stek strax under ugnens mitt i 1 timme.
Gräddsås: . Koka samman vatten, fond och grädde. Smaksätt med smör, salt och peppar. Red med maizena om du vill ha en tjockare sås. Tillsätt ev lite soja.
Servering: Servera med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och saltgurka.