Du behöver
- 1 st aubergine stor
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl olivolja
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- flytande honung
- 150 g fetaost
- 0.5 kruka kruka basilika
Till servering: ris, pasta eller valfritt gryn
Gör så här
1
Skär auberginen i max 1 cm tjocka skivor på längden, salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor tills skivorna är mjuka.
2
Fräs lök och vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna.Tillsätt tomatpuré och stek i 2 minuter till underomrörning. Häll i krossade tomater och låt sjuda ca 10 minuter Smaka av med med salt och peppar samt honung.
3
Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad och en bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst ihop rullen med en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsen och låt småputtra ca 10 minuter. Servera med ris, pasta eller något gryn, ex mathavre.