Asiatisk nudelwok

Asiatisk nudelwok är en smakrik och snabb kotletträtt med mycket grönsaker.

Du behöver

  • 500 g wokkotletter tunnskivad benfri kotlett
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • sesamolja ev 1 tsk

Marinad:

1 msk färsk ingefära riven
0.5 dl japansk soja
1 tsk honung
1 msk rapsolja

Nudelwok:

250 g äggnudlar
250 g broccolibuketter
100 g sockerärter
2 st pak choi eller 1 huvud salladskål
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st rödlök klyftad
1 msk rapsolja
1 dl sweet chilisås

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda soja, honung, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera kallt i minst 2 timmar.

2
Låt marinaden rinna av och skär köttet i breda strimlor. Salta och stek köttet 1 minut per sida. Droppa eventuellt över sesamoljan.

3
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola dem hastigt i kallt vatten och låt dem rinna av.

4
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök, rödlök, broccoli, pak choi och sockerärter. Tillsätt nudlarna. Blanda med wokkotletterna och sweet chilisås.

Scroll to Top