Du behöver
- 600 g griskött av bog alt karré eller skinka
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 bitar ingefära ca 3 cm
- 1 st squash
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 150 g broccolibuketter djupfrysta
- 1 st burk kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 msk oystersås
- 1.5 msk sweet chilisås
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
2
Ansa och strimla purjolök och squash. Skala och skär morötterna i fina stavar.
3
Bryn köttet i lite matfett tillsammans med vitlök och ingefära. Lägg över det i en gryta.
4
Bryn morötter och purjolök i lite matfett. Lägg över det i grytan.
5
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongtärning, oystersås och sweetchilisås. Låt allt småputtra under lock ca 20 minuter.
6
Bryn squashen lätt. Lägg ner den i grytan tillsammans med broccoli. Låt allt puttra ytterligare några minuter. Smaka av.
Vill du ha tjockare sås kan du reda den med maizena för ljusa såser eller maizenastärkelse. Rör ut maizenastärkelse med lite vatten innan du rör ner den i grytan.