Smördegssnittar med soltorkad tomat och lufttorkad skinka

Små läckra smördegssnittar med lufttorkad skinka och soltorkade tomater. Toppa med hackad lök och basilika. Gott som tilltugg när fördrinken serveras!

Du behöver

    Cirka 12 stycken
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 6 bitar soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • 1 liten rödlök
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Dela varje platta i 6 trianglar.

2

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut ½ dl av crème fraichen på dem och strö över riven ost.

3

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Vispa resten av crème fraichen fast. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Vänd ner försiktigt i crème fraichen. Skala och finhacka löken.

5

Toppa varje bit med crème fraiche. Lägg på en bit skinka och strö över lite rödlök. Garnera ev med basilika.

Scroll to Top