Smulpaj med rabarber och kanel

Kaneldoftande smulpaj med rabarber – kan det bli enklare? Bjud den gärna med lättvispad grädde eller glass.

Du behöver

    6 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g smör
  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smuldeg: Blanda mjöl, havregryn, socker och smör till en smulig deg.

2

Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Blanda med potatismjöl, socker och kanel.

3

Lägg hälften av smuldegen i en pajform. Lägg på rabarber och strö över resten av smuldegen.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Scroll to Top