Smulpaj med jordgubb och nektarin

Jordgubbarna får fint sällskap av nektariner i pajformen. Toppa med en smuldeg och servera med vaniljsås.

Du behöver

  • 6 portioner
  • Smuldeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör, i bitar
  • Fyllning
  • 3 nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Servera med
  • vaniljsås
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smuldeg: Blanda mjöl, vaniljsocker och socker. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg.

2

Fyllning: Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Rensa jordgubbarna och dela dem i bitar. Blanda jordgubbar och nektariner med socker och potatismjöl. Lägg i en pajform.

3

Strö över smuldegen och grädda i ca 20 minuter tills degen fått fin färg. Bjud med vaniljsås.

Scroll to Top