Saftiga morotsbullar

Morotsjuice och rivna morötter gör de här frukostbröden extra saftiga, dessutom mättar de extra länge! Baka och frys in eller njut direkt med ditt favoritpålägg!

28 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl morotsjuice
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 3 dl grovrivna morötter
  • 50 g rumsvarmt smör i små bitar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 14 dl vetemjöl

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av morotsjuicen och rör så att jästen löser sig.

2

Tillsätt resten av juicen, vatten, morötter, smör, salt, sirap och det mesta av mjölet.

3

Arbeta ihop till en kladdfri deg. Strö lite mjöl på degen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt. Platta ut till en 3–4 cm tjock kaka. Dela den lite slarvigt med degskrapa i 28 jämnstora bitar.

5

Doppa ovansidan av bröden i mjöl. Lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

6

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Scroll to Top