Glutenfri kasslerpaj med bacon

Glutenfri paj med härlig smak av kassler och bacon. Skalet blir extra nyttigt då det görs på kikärter.

4 portioner

Du behöver

Pajdeg

3 burkar kikärter à 400 g
3 st ägg
3 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning

500 g kassler
15 st cocktailtomater
140 g tärnat bacon

Äggstanning

4 st ägg
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
3 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping

bacontärningar
basilikablad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Skölj kikärterna och häll ner dem i en matberedare. Knäck i äggen. Tillsätt majsstärkelse, salt och peppar.

2

Kör samman till en smet. Bred ut smeten med lätt fuktade händer i en smord ­avlång pajform, ca 30 x 22 cm.

3

Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Putsa och tärna kasslern. Dela ­tomaterna. Stek baconet gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

5

Fördela kassler, halva mängden bacon samt ­tomater i pajskalet.

6

Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den över fyllningen. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överallt.

7

Grädda strax under ugnens mitt i ca 40 minuter eller tills pajen stannat helt.

8

Topping: Strö över bacontärningar och ­basilikablad.

Scroll to Top