Du behöver
- 200 g kavring
- 50 g smör
- 8 st ägg
- 100 g smör
- 0.5 kg kokt färskpotatis
- 2 burk matjessill á 200g + spadet
- 1 st rödlök
Till garnering
0.5 kruka gräslök
0.5 kruka dill
1 st knippe rädisor
Gör så här
Mixa brödet till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att det täcker botten i ett jämnt lager.
Koka äggen 6 minuter och kyl ner i kallt vatten. Skala direkt och hacka. Smält smör i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
Krossa potatisen grovt och täck kavringsbottnen. Skär sillen i tärningar och lägg på potatisen. Häll det brynta smöret över hela tårtan och spadet från ena sillburken. Strö över rödlöken. Toppa med det hackade ägget, tryck till lite och låt stå minst 1 tim i kylen eller över natten. Garnera med gräslök, dill och rädisor.