Du behöver
- 400 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 2 msk sweet chilisås
- 3 msk
- 3 msk hackat färsk koriander
- 1 dl neutral olja
- 200 g broccoli
- 300 g nudlar
- 200 g spetskål
- morötter
- lime
- 1 tsk fisksås
- 2 msk sesamolja
Gör så här
1
Rör ihop färs, salt, havregryn, chilisås, sesamfrön och koriander. Forma till ovala biffar.
2
Stek i olja i ganska hög värme, 3–4 minuter på varje sida eller tills biffarna är gyllene och helt genomstekta inuti.
3
Nudelsallad:
4
Strimla spetskålen fint. Skala morötterna och skär dem i riktigt tunna stavar.
5
Ansa broccolin och skär den i smala bitar på längden. Förväll hastigt i lättsaltat vatten.
6
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Blanda nudlar och broccoli. Vänd i strimlad spetskål och morötter.
7
Gör en dressing av limesaft, zest, fisksås och sesamolja. Häll över nudelsalladen och servera till kycklingbullarna.