• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lyxig gulbetssoppa med lax och rom

    Gulbetssoppan blir härligt matig med lax. Toppa med gräddfil och stenbitsrom för extra lyx!

    Lyxig gulbetssoppa med lax och rom

    Gulbetssoppa med lax

    4 portioner:

    500 g gulbetor
    2 morötter
    1 gul lök
    1 klyfta vitkål, ca 250 g
    rapsolja
    1 ½ liter vatten
    3 grönsaks­buljong-tärningar
    1 ½ tsk nystötta ­kumminfrön
    1 ¼ tsk nystötta ­fänkålsfrön
    2 lagerblad
    ca 400 g laxfilé
    2 msk äppelcidervinäger
    salt och svartpeppar
    2 dl hackad dill
    2 dl hackad persilja

    Servera med:
    gräddfil
    svart stenbitsrom
    dill

    Gör så här:

    1. Skala gulbetor, morötter och lök. ­Grovriv rotfrukterna. Hacka löken och strimla vitkålen.

    2. Fräs grönsakerna mjuka i olja ett par minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Koka under lock i ca 20 minuter.

    3. Skär laxen i kuber.

    4. Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.

    5. Sänk värmen. Vänd ner laxen och låt soppan sjuda i 5 minuter under lock.

    6. Vänd försiktigt ner dill och persilja. Häll upp soppan och toppa med gräddfil, rom och en dillkvist.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!