Brytbröd med pumpa

Du behöver 2.5 dl yoghurt 25 g jäst 1 tsk flytande honung 1 msk naturell olja 1 tsk flingsalt 6.5 dl vetemjöl special 100 g...

Du behöver

  • 2.5 dl yoghurt
  • 25 g jäst
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk naturell olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 100 g finriven urkramad butternutpumpa eller muscatpumpa
  • 2 dl havregryn
  • pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Värm yoghurten till ca 30°. Häll över i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt honung, olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta samman till en deg.

3

Tillsätt pumpa och havregryn och blanda om så att det blir en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska släppa från bunkens kanter.

4

Jäs övertäckt på varm och dragfri plats i 35–40 minuter.

5

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 16 jämnstora bitar. Rulla till bollar. Lägg bol-larna tätt tillsammans i en form, 25 x 35 cm, så att de jäser samman.

6

Jäs övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter. Pensla med vatten och strö över pumpakärnor.

7

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Scroll to Top