Du behöver
- 1 st förpackning pizzadeg eller hemgjord
Ljus pizzasås
2 st hackade gula lökar
5 st hackade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 dl vitt vin
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
Topping
500 g blomkål
150 g riven gruyèreost
grovmalen svartpeppar
salviablad
Ugn: 225°
Gör så här
Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
Ljus pizzasås: Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att de tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar. Låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
Topping: Skär blomkålen i tunna skivor. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.
Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviabladen hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.